• Bemutatkozás

  Fogorvos. Sajnos nem a legkellemesebb emlékeket idézi fel a legtöbb emberben ez a szó.

  Részletek
 • Munkatársak

  Kerekes Loretta
  Dr. Faidt Kinga
  Dr. Rubóczki Gábor
  Ágostonné Lugosi Anikó

  Részletek
 • Garancia

  A legkiválóbb minőségű anyagokkal, és a legkorszerűbb technológiával dolgozunk.

  Részletek
 • Partnereink

  Egészségpénztárak listája

  Részletek
 • Galéria

  Rendelőnkről készült képek. (hamarosan ..)

  Részletek
 • Kezelések

  Barázdazárás
  Dentálhigiénia, fogkő
  Fogékszer
  Fogfehérítés
  Fogszabályozás

  Részletek
 • Árak

  Sok rendelővel ellentétben vállaljuk árainkat.

  Részletek
 • Elérhetőségek

  Telefon:
  06-20-555-0767

  Cím: 1024 Budapest, Margit krt. 47-49. II/5.

  Részletek
Látogatók:

Fogászati kezelések

Diagnosztika

Diagnosztika

A nálunk jelentkező pácienseknél a fogászati problémák feltérképezése a lehető legalaposabb módszerekkel, viszont a lehető legkíméletesebben történik. Minden szájvizsgálat egyben sztomatoonkológiai szűrés is egyben. A lágyrészek (orca belső oldala, nyelv, nyelvfenék, szájpadlás, íny) vizsgálata után, a fogazat legalaposabb áttekintése történik. A fogak egyenként történő áttekintése után, a fogazat egésze a harapás is vizsgálat alá kerül. Minden lehetséges esetben röntgen felvétel segíti elő a legalaposabb diagnózist.
A rejtett szuvasodások felderítésére a német KAVO cég lézeres Diagnodent Pen készülékét is felhasználjuk.

Esztétikai fogászat

Esztétikai fogászat:

Fogfehérítés

Két fajta fogfehérítési módszerrel állunk pácienseink rendelkezésére.
Az egyik az ún. otthoni fehérítés, melynek során lenyomat alapján egy fogtechnikus által elkészített sínt, valamint a fehérítő zselét átadjuk a páciensnek, majd részletes instrukciók után maga végezheti el az eljárást az otthonában. Előnye, hogy a folyamat tetszőleges ideig, a kívánt fehérség eléréséig folytatható, majd tetszés szerint újra ismételhető.
A másik eljárásban,a rendelőben végzendő azonnali fogfehérítés során a világelső ZOOM AP fogfehérítő rendszer használjuk, amikor is 1,5-2 óra alatt, akár 7-8 árnyalatot lehet világosítani a fogak színén. Mindkét eljárást követően speciális magas ásványi anyag tartalmú krémmel csökkentjük az esetlegesen kialakult kisebb érzékenységet. A fogfehérítést megelőzően dentálhigiéniai kezelés javasolt.


Fogékszer

Napjainkban nagy divat a fogékszerek viselése. Ezek elkészítéséhez, fúrás nem, csakis a fogfelszín polírozása szükséges, majd egy speciális ragasztóval helyezzük fel az apró követ. Sem evés, sem fogmosás nem mozdítja el, hónapokig tart, és maradéktalanul eltávolítható. Egyedi, exkluzív csillogást kölcsönöz a mosolynak.

Parodontológia

Parodontológia:

Dentálhigiénia, fogkőeltávolítás

Minden fogászati beavatkozás előtt szükséges a szájüreg alapos tisztítása. Ez a fogak felszínén, fogközökben, az ínyszélnél, valamint az íny és fog közötti árokban található fogkő és egyéb szennyeződések eltávolítását, valamint polírozást, és az otthoni szájápolásra vonatkozó igencsak hasznos tanácsokat jelenti. Ezt követően megszűnik a fogkő okozta irritáció, a benne lévő baktériumok okozta ínygyulladás, a gyulladás következtében kialakuló fogínyvérzés, valamint a kellemetlen lehellet. Pácienseink nagy elégedettséggel tapasztalják a kialakult esztétikai változásokat is. A kezelések befejezését követően is szükség van félévente a kontroll vizsgálatra, és a szájápolási szokásoktól függően újabb tisztításra.

Mosoly tervezés

Mosoly tervezés

Smile design, mosoly tervezés

Egy meglehetősen új, mégis eddig nehezen nélkülözött szakiránya a fogászatnak, mely során előzetes konzultáció és alapos arcdiagnosztika után, komputeres szimulációval előállítjuk a páciens közreműködésével azt az ideális mosolyt ill. mosoly típusokat amelyre már régóta vágyott. Ezeket kinyomtatva, otthon lehet barátkozni vele, illetve mások véleményét is kikérni, hogy mind a páciens, mind pedig a környezete számára legmegfelelőbb restauráció készüljön el.


Lumineers

Ez az eddig csak Amerikában elérhető kezelés, most végre Európában is elérhető. Az eddig csak csodált hollywoodi mosolyok végre már nálunk is megvalósulhatnak, mégpedig meglepő egyszerűséggel. Érzéstelenítés sem szükséges hozzá, mert esetlegesen nagyon apró kozmetikai kontúrozások után egy lenyomat vétel történik csupán. A második alkalommal már készen is vannak a kontaktlencse vékonyságú pótlások, melyek felhelyezése után már kész is van a régen áhított mosoly.


Konzerváló (megtartó) fogászat

Konzerváló fogászat

Konzerváló fogászat

Fogtömések

A már kialakult szuvasodások, vagy a régi alászuvasodott, kellemetlen esztétikájú tömések cseréjére a legkiválóbb minőségi követelményeiről híres GC cég tömőanyagait használjuk. Minden fog számára, egyéni mérlegelés után választunk tömőanyagot. A szem előtt lévő területeken a láthatatlan restaurációt biztosító anyagokat, a szuvasodásnak erősebben kitett, valamint a nehezebben tisztítható területeken pedig a magasabb ásványi anyag tartalmú, másodlagos szuvasodás kialakulás esélyét minimálisra csökkentő tömőanyagokat használunk.


Inlay (betét)

Egy speciális és a legnagyobb pontosságot jelentő „tömésfajta”. Elkészítése két ülésben készül. Első alkalommal a fog előkészítése és a lenyomatvétel történik. Ezután ideiglenes töméssel látjuk el a fogat. Ez alatt a fogtechnikus elkészíti a közel ezredmilliméteres pontosságú széli záródással rendelkező betétet. Egy hét elteltével a második ülésben pedig ezt rögzítjük egy nagyon erős és időtálló ragasztóanyaggal. Egészen kisméretű foganyaghiánytól, meglehetősen erősen destruálódott fogak helyreállításáig szinte minden esetben használható. Élettartama többszöröse a hagyományos tömésnek. Anyaga lehet arany, aranykerámia, Gradia és porcelán.

Fogpótlások

Fogpótlások

Korona, híd

A korona a fog teljes felszínét beborító fogpótlás, mely leginkább akkor készül, ha szuvasodás, vagy baleset következtében meglehetősen kevés foganyag maradt, de esztétikai okokból eredő panaszok ellátására is szolgálhat. A híd pedig egy olyan fogpótlás, melynek során a hiányt határoló fogakon rögzülő borító koronák segítségével pótoljuk a hiányzó fogakat. A fog előkészítésénél a fogorvos az ínyszél magasságában vállat alakít ki, melynek segítségével a fogtechnikus pontosan látja a preparáció határát, így olyan pótlást tud elkészíteni, mely teljesen a fogszél vonalában, átmenet nélkül folytatódik, ezáltal is megelőzi a fogágy problémák kialakulását, illetve a régi, kedvezőtlen széli záródású koronák miatt már létrejött fogágy problémák súlyosbodását, valamint elősegíti azok megszűnését. Anyagukat tekintve széles a skála, a fém-kerámiától kezdve a teljesen fémmentes cikrónum-oxid vázas pótlásokig. Ennek kiválasztásában mind szakmai szempontokat, mind pedig a páciens igényét figyelembe vesszük.


Héjak

A front fogaknak az ajak felőli oldalára készíthető, meglehetősen vékony (kb. fél mm vastagságú) kerámiapótlás, amellyel a fogak kellemetlen színét, formáját, valamint esetleges koronai sérülésének következményeit lehet igencsak nagy sikerrel korrigálni, meglehetősen kevés foganyag feláldozásával, és nagy esztétikai eredménnyel.


Nagyobb kiterjedésű, ill. teljes foghiányok ellátása

Ezek mindig személyre szabottan, a szájüreg anatómiai viszonyait, illetve a páciens kívánságait messzemenően figyelembe véve, egyéni kezelési terv alapján készülnek el.

Szájsebészet

szájsebészet

Implantológia

A már régen elvesztett, vagy nem megmenthető fogak következtében kialakuló foghiányok pótlására, rágószerv szerkezeti egységének fenntartása szempontjából mindenképpen szükség van. Ennek legkorszerűbb, és napjainkban már a legcsekélyebb kockázattal járó módja az implantátum behelyezése, melynek során a saját fogakkal teljesen megegyező használhatóságú pótlásokat lehet készíteni. Rendelőnk a világhírű és piacvezető svéd Nobel Biocare cég implantátumait használja.


Foghúzás

Bár mindent megteszünk a fogak megmentésért, néha mégis előfordul, amikor erre már nincs lehetőség. Ilyenkor teljes érzéstelenítésben, és minél kisebb traumával végezzük a fogeltávolítást.


Bölcsességfog eltávolítás

Egyre több probléma forrása a bölcsesség fog. Legtöbbször helyhiány miatt, teljesen ill. részlegesen az íny alatt marad, de még ha elő is tud törni néha olyan erővel feszül neki az előtte lévő fognak, ezáltal a fogívnek, hogy ezek megóvása érdekében érdemes eltávolítani.


Műtéti fogeltávolítás

Íny alá betört, esetleg nagyon bonyolult anatómiájú gyökérkezelt fogak esetében lehet szükség erre a kezelésre. Teljes érzéstelenítésben történik mindez, valamint az orvos műtét utáni rehabilitációra vonatkozó javaslatainak betartása esetében, szövődmények, kellemetlenségek nélkül, igen gyors gyógyulást lehet elérni.


Szedálás

Bár mindenféleképpen igyekszünk megnyugtatni pácienseinket, akinek ez kevés, lehetősége van rá, hogy kérje az éber szedálást, melynek során nitrogén-oxidul gáz belélegeztetésével sikerül egy kevésbé szorongó, oldottabb állapotba kerülni. Gyermekeknél is alkalmazható eljárás, egyetlen kontraindikációja a terhesség.

Gyermekfogászat

Gyermekfogászat

Barázdazárás

Gyermekfogászati kezelések tulajdonsága kell, hogy legyen a gyorsaság, a fájdalommentesség, valamint a nagy hatékonyság. A fogváltás kezdetétől (kb. 6 éves kortól), fokozott figyelmet igényelnek a frissen előbújt maradandó fogak, és ezek rágófelszínén található, többé-kevésbé mély barázdarendszerek preventív zárása. Ez, előzetes fertőtlenítést követően, folyékony tömőanyaggal való lezárást jelent. 6 havonkénti kontroll vizsgálata javasolt.


Gyermekfogászati kezelések

Kisgyermekek esetében sorsdöntő jelentőséggel bír a „doktorbácsival/nénivel” történő első találkozás. Ahhoz hogy ez minél inkább zökkenőmentes legyen, sokat jelent a fogorvos türelme, gyorsasága, a kezelés fájdalommentessége, valamint a szülők segítsége. Nem szabad a kis páciensek beleegyezése nélkül, sem erőszakkal elkezdeni a kezelést. Segítség lehet az első néhány alkalommal történő barátkozás.

Fogszabályozás

Fogszabályozás

Az elterjedt tévhit ellenére a fogszabályozás ma már nemcsak a gyermekek kiváltsága. Felnőtt korban is megoldást nyerhet számos olyan fogazati elváltozás, ami Önnek esztétikai vagy funkcionális problémát okoz. Rendelőnkben világszerte elterjedt, élvonalbeli technikákat és eszközöket alkalmazunk az Önnel közösen kitűzött célok elérése érdekében. Alkalmazkodva a piac igényeihez, nagy súlyt fektetünk az esztétikára, így ha kívánja (és az eset engedi) az Ön fogszabályozó kezelése a láthatatlan technikáknak köszönhetően közös titkunk marad.


Damon

A modern fogszabályozás egyik legfrissebb fejlesztése a Damon Q brackett. Ez a "tappancs" egy olyan állandó fogszabályozó rendszer eleme, amely a megfelelő orvosi felhasználás során a páciensnek az alábbi előnyöket nyújtja: kevesebb foghúzás, kisebb terhelés a fogakat tartó szövetekre, látványosabb haladás a kezelés első szakaszában, rövidebb kezelési idő, kevesebb visszarendelés-azaz kevesebb időpont, könnyebb tisztíthatóság. Amennyiben az esztétika a kezelés alatt is nagyon fontos, úgy már elérhető az esztétikus zónában, azaz a felső frontfogakon fémmentes változatban is a Damon CLEAR.


Láthatatlan

Részleges:
Napjainkban a fogszabályozó kezelések túlnyomó többsége esztétikai okokból kezdődik el. Sokan élnek kiegyensúlyozott, stabil harapással, amit csak esztétikailag bont meg egy-egy elfordult fog. Korábban erre nem létezett limitált kezelési lehetőség, ma viszont fel tudunk ajánlani az esetek többségében kb 6 hónapon belül lezajló láthatatlan (nyelv felőli) kezelési lehetőséget. Hogy az Ön esete is ilyen-e, megtudhatja egy konzultáció alatt.


Teljes:
Ha szeretne szép mosolyt és jól működő harapást, de nem szeretné, hogy mások tudják, hogy munka folyik a szájában, akkor a láthatatlan (nyelv felőli) fogszabályozás a megfelelő alternatíva az Ön számára. Minden egyes fogára digitálisan tervezett és egyénileg legyártott fogszabályozó készülék biztosítja egyszerre a diszkréciót és a megfelelő kontrollt, amivel lehetővé válik a fogak mozgatása anélkül, hogy azt a fogorvosán kívül más észrevenné.


D-Gainer

Számos fogazati eltérés már gyermekkorban, vegyes fogazatban is megmutatkozik. Ezek közül többet is lehet kezelni részleges, állandó fogszabályozó készülékkel, aminek óriási előnye a kivehetőkkel szemben, hogy megkíméli a családot az esti huza-vonától, mivel állandó, nem a gyermeknek kell ki-be tennie. Ebből származik egy másik előnye is: az eredmény is egyenletesen alakul ki.


Retenció

Az aktív fogszabályozó kezelés végezetével áttérünk a passzív, eredmény fenntartó szakaszba. Minden változik az emberi szervezetben az évek múlásával, a fogak új helyzete is változna, ha nem tennénk ellene. A nemzetközi protokollnak megfelelően a kezelések végén a fogakra pontosan simuló, átlátszó, éjszaka hordandó sínt adunk mind az alsó, mind a felső fogsorra. Ezek viselése az eredmény megtartása végett kb. 2 évig minden éjjel ajánlott, ezt követően, fokozott figyelemmel az esetleges elmozdulásra, fokozatosan heti 1 éjszakára csökkenthető.


Góckutatás

A gócbetegségek gyanújakor (pl. hajhullás, ekcéma, stb.) leggyakrabban fogszakorvoshoz küldik a pácienst. Ez történik kötelezően bizonyos műtéti beavatkozások előtt is. Ilyenkor a fogászati vizsgálat hivatott kideríteni van-e gócos fog, amelyhez a röntgen nyújt elsősorban segítséget. Ez a vizsgálat teljesen fájdalommentes, viszont későbbi komoly problémákat képes megelőzni. A gócos fog a legtöbb esetben panaszmentes, nem fáj, ezért a góckutatás szakorvos feladata. A gócos fogak általában elhalt fogak, vagy előrehaladott fogágy betegség az oka, de a már gyökérkezelt fogak estében is előfordul.
Ha bármilyen további kérdése merülne fel, kérjük, forduljon bizalommal kollégiánkhoz, akik készséggel állnak rendelkezésükre.

Speciális szolgáltatások

Speciális szolgáltatások

Homeopátia a fogászatban

Az évszázadok alatt kialakult fogászati kezelések, protokollok terén nem hozott forradalmi változásokat a homeopátiás gyógymód megjelenése. A szükséges beavatkozások nem kerülhetők el vele, de nagyon jó kiegészítő terápiás szerepük lehet. Kedvező biológiai hatásuk, és a szervezetet sokkal kevésbé igénybe vevő tulajdonságuk miatt egyre több alkalommal használjuk, a gyulladások csökkentésétől kezdve a kezdeti szorongások csökkentéséig, de a lehetőségek száma szinte végtelen. A részletekkel kapcsolatban forduljon orvosainkhoz bizalommal.


Kismama fogászat

„Egy gyerek, egy fog” tartotta a régi mondás, mely már messze nem állja meg helyét napjainkban, bár az vitathatatlan tény, hogy mint sok egyéb szempontból, fogászatilag is fokozott figyelmet igényelnek a kismamák. A terhesség ideje alatt előforduló rosszullétek, valamint hormonális változások nagyon igénybe tudják venni mind a fogzománc, mind pedig a fogágy szerkezetét. Általános tévhit, hogy a terhesség és szoptatás ideje alatt kioldódik a kálcium a fogakból és ezért romlanak gyorsabban, de tény, hogy ilyenkor minden más fontosabb lehet a kismamának és környezetének. Ezért érdemelnek kicsit több odafigyelést ezen idő alatt a fogak s a szájüreg.


Manager fogászat

A speciális szűrővizsgálathoz hasonlóan mi is megkülönbözetett figyelmet szentelünk azon embereknek, akiknek szó szerint minden percük be van osztva. Nem csak szív –érrendszeri problémák fordulnak elő náluk a leggyakrabban, hanem a legtöbbször idő szűkében bekapott gyors, egészségtelen ebédek, nassok a fogazat, szájüreg és ezeken keresztül az egész emésztőrendszer állapotára hatással lehetnek. A berendelési idő pontos betartásával, gyors, pontos, fájdalom- és stresszmentes kezelésekkel és környezettel állunk rendelkezésükre.


Média fogászat

„Több szem többet lát”. Sokan, ha kisebb-nagyobb társaság előtt kell megjelenniük, szerepelniük, érthető okokból szoronganak. Bizony, minél többen látják az embert, annál hamarabb vesznek észre minél apróbb és számunkra jelentéktelennek hitt esztétikai problémákat, diszharmóniákat és onnantól kezdve az egész szereplő megítélése könnyen megváltozhat. Nem is beszélve olyan esetekről, amikor az elektronikus média segítségével több százezren, esetleg millióan „kémlelik” az ember arcát. Ne adjon esélyt nekik!


 

Ha bármilyen további kérdése merülne fel, kérjük, forduljon bizalommal kollégiánkhoz, akik készséggel állnak rendelkezésükre.

Kép
Kép Kép Kép